Friday 19 July 2013

Destinatii inedite din Romania



Pentru ca este sfarsit de saptamana si mai ales sezonul vacantelor, mi-am propus sa va prezint cateva destinatii absolut spectaculoase din Romania. Sunt locuri de o frumusete coplesitoare, incarcate de energie si mister, asupra carora planeaza legende vechi de mii de ani.  
Din pacate ele sunt destul de putin cunoscute pentru ca sunt prea putini cei care se ocupa de promovarea lor.

 Unul dintre acestea este '' Podul lui Dumnezeu'' (podul natural de piatra de la Ponoarele). Este cel mai mare pod de acest fel din tara si al doilea din Europa. Legenda spune ca diavolul locuieste sub acest pod si incearca sa traga masinile care trec, ca sa le rastoarne in prapastie, dar Dumnezeu vegheaza pemanent si niciodata nu a murit cineva acolo, chiar daca mai multe masini  s-au rasturnat.
 
 
  Gasiti povestea completa si informatii despre ‘’lacul fantoma’’ din apropiere aici:

O alta destinatie de exceptie sunt Muntii Buzaului, in special Asezarile Rupestre din Muntii Buzaului. Peisajele naturale sunt paradisiace, iar obiectivele din zona incarcate de ezoterism. De la pesterile pustnicilor pana la muntele care se invarte dupa soare si locurile in care au fost gasite inscriptii pre-sumeriene (declarate cele mai vechi din lume pana la acest moment) vastul areal are multe de oferit.  

 
 

 
Doamna Diana Gavrila este cercetator si ghid turistic in zona. Dansa depune o munca sustinuta de cercetare si de promovare a zonei si le impartatseste cu drag turistilor descoperirile ei. De curand a lansat si o carte pe aceasta tema : ''Muntii Buzaului intre mister si realitate''  
http://calauzainmuntiibuzaului.blogspot.no/http://calauzainmuntiibuzaului.blogspot.no/

Ne putem mandri cu faptul ca cea mai frumoasa cascada din lume se afla in Romania ! Si nu o spunem noi, ci au stabilit-o cei de la '' The World Geo graphy''.  Este vorba despre cascada Bigar din Caras Severin. Apa izvoraste de la 200 de metri altitudine si se varsa in raul Minis, de pe o stanca acoperita cu muschi.


 

Mai sunt cu siguranta si alte locuri minunate care asteapta sa fie descoperite asa ca avem unde merge si ce admira! Vacanta placuta !

 

 
 
 

 

1 comment:

  1. Castelul Huniazilor este recunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din lume, am cativa prieteni straini care l-au vizitat si mi-au povestit ca au fost fascinati de el. Spre rusinea mea eu n-am ajuns sa-l vizitez, sper sa se intample asta curand.

    http://www.descopera.ro/descopera-in-romania/2413324-pe-urmele-huniazilor

    ReplyDelete