Thursday 5 September 2013

Redescoperind roata

Armate intregi de medici si cercetatori investesc cantitati remarcabile de timp, bani, efort si energie pentru a gasi solutii de rezolvare a unor probleme moderne spinoase.
Dupa ce atatia ani am exploatat cu entuziasm conceptul ’’life in plastic is fantastic’’, hranindu-ne, tratandu-ne si construind numai cu elemente artificiale, acum, speriati de efectele negative ale acestui stil de viata, ar trebui sa revenim la o abordare mai echilibrata si sa cautam din nou sprijin si vindecare in natura. Tendinta aceasta exista, dar se manifesta inca timid, nefiind prea mult incurajata probabil si pentru ca intra in conflict cu interesele materiale ale marilor corporatii.

Ceea ce este oarecum surprinzator este faptul ca cercetarile stiintifice moderne releva adevaruri cunoscute de sute, sau chiar mii de ani, pe care bunicii nostri le stiau si practicau regulat. Ei nu aveau habar care este explicatia stiintifica a acestor fenomene, dar stiau cumva instinctiv ca ‘’asa e bine’’. Noi am fost invatati sa gandim altfel decat ascultandu-ne corpul si instinctele, dar avem incredere totala in dovezile stiintifice. M-am gandit astfel sa va prezint o serie de teorii si descoperiri interesante, sustinute de cercetatori moderni si demonstrate in practica de bunicii nostri.

Va amintiti cu drag de momentele din copilarie cand spargeati si mancati samburi de caise? Nu numai ca va bucurati de gustul deosebit al acestora, dar fara sa stiti, aduceati corpului si un redutabil ajutor in lupta pentru prevenirea cancerului. 



Potrivit diferitilor cercetatori si a autorului american Edward Griffin, in cartea sa 'World Without Cancer ', samburii de caisa prezinta importante proprietati curative datorita continutului mare de vitamina B 17 numita si laetril sau amigdalina. Aceasta substanta se gaseste si in alte tipuri de samburi (mere,visine, piersici) si alimente pe care noi in general le ignoram (mei, seminţe de in, linte) si are darul de a ucide rapid celulele canceroase. Argumentul adus contra acestei teorii este acela ca, in cantitati mari, aceasta substanta poate devein otravitoare. Dar asta e valabil si in cazul oricarui medicament, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu s-a auzit vreodata de cineva ca a murit sau ca s-a sinucis mancand samburi de fructe. Recomandarea generala este ca samburii sa se consume zilnic, dar numarul acestora sa nu fie mai mare decat cel al fructelor de acelasi fel, pe care le-am putea manca.

Mai multe detalii despre aceasta descoperire deosebita
http://incomemagazine.ro/articole/vitamina-care-ucide-cancerul-decoperire-ascunsa-de-companiile-farmaceutice
http://www.invingecancerul.ro/vitminaB17.php


Aveati cumva impresia ca o casa din chirpici, paie sau lut e ceva complet depasit fata de standardele arhitecturii moderne si ca numai cei foarte saraci mai construiesc asa ceva ? Daca da, sa stiti ca si eu credeam la fel ! Surpriza mea a fost probabil la fel de mare ca si a voastra, cand am aflat ca acest principiu a fost radus la viata datorita curentului ecologist, modernizat si intens promovat in diferite tari europene, inclusiv Romania. 
S-a ajuns astfel la concluzia ca acest material de construtii este unul cat se poate de bun, parctic si nu in ultimul rand foarte ieftin. Casa din chirpici nu prezinta nici un fel de risc pentru sanatatea locatarilor, este 100% ecologica, neaducand nici un prejudiciu mediului inconjurator. Un alt mare avantaj este acela ca este usor de incalzit in timpul iernii si racoroasa vara si poate fi tencuita si amenajata in conformitate cu exigentele actuale asa incat nimeni nu va ghici materialul pe care il are la baza. Procesul de construire este unul foarte rapid si nu necesita foarte multe masini si ustensile complicate, iar daca se respecta anumite reguli specifice, constructia este una foarte trainica.

Despre cum sunt promovate aceste solutii ‘’moderne’’ de construire a unei locuite si alte detalii pe aceasta tema, gasiti aici:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/nou-in-romania-bordeie-moderne-din-baloti-de-paie-si-lut-952806.html
http://ecosofie.blogspot.no/2011/03/despre-modalitati-vechi-si-noi-de.html#


Sunteti in cautarea unui elixir care sa va aduca tinerete si longevitate? Va doriti un tratament care sa ajute la purificarea sangelui si la o mai buna functionare a glandei tiroide si a intestinului subtire? Nimic mai simplu ! Consunati mai des mamaliga! Vorbesc serios ! 

Cercetari romanesti si internationale recente au demonstrat ca beneficiile enumerate mai sus sunt aduse cu succes de catre malai. 
Cercetătorii edocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene. De asemenea, consumul de mămăligă reglează concentraţia de glucoză în sînge, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzînd astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Mai mult, banala mămăligă revitalizează funcţiile sexuale, în special feminine. Si inca un argument la care stiu ca femeile nu vor rezista : mamaliga are cu 50 pana la 70 % mai putine calorii decat painea. 

Detalii asupra diferitelor beneficii si utilizari:

Cine s-ar fi gandit ca e atat de simplu si de ieftin sa traim sanatos ?!
Asadar cine n-are bunici sa-si cumpere, iar cine are sa-i asculte, pentru ca stiu ei ceva! 


2 comments:

  1. Mamaliga, din totdeauna a fost preferata mea, dar am renuntat la ea, pt ca am auzit ca ingrasa, deasemenea si porumbul fiert. Uneori imi doresc sa nu mai citesc nimic, pt a manca ce imi place. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. M-am saturat si eu pana peste cap sa traiesc intr-o perpetua cura de slabire. :))
      Uneori trebuie sa mai facem si exceptii, iar mamaliga macar e sanatoasa, spre deosebire de dulciuri sau fainoase, sau alte lucruri de genul acesta, care ne tenteaza si ne saboteaza silueta.
      In principiu, cu cat facem mamaliga mai moale cu atat are mai putine calorii si chiar si tare, tot are mult mai putine decat painea, deci ...sa zicem ca merge, din cand in cand :))

      Delete